Derfor skal du have en pilleovn – også for miljøets skyld

Derfor skal du have en pilleovn – også for miljøets skyld

marts 3, 2022 Slået fra Af admini

Der var engang, hvor pilleovnen var en klodset fætter at have stående. Det er dog fortid, og der er nu gjort en del for designet og ikke mindst, hvordan den præsterer. Hvorfor du bør anskaffe dig en pilleovn, kan du læse mere om her.

 

Har du længe overvejet at skifte din primære varmekilde? Og kunne du godt tænke dig at skifte den til en, der er mere energirigtig og økonomisk? Så er en pilleovn en rigtig god overvejelse.

 

En pilleovn er miljørigtig og billig

 

En pilleovn kan stå i stuen, den kan stå i spisestuen og den kan egentligt bare stå der, hvor du har behov for, at den skal stå. Det gode ved den er også, at den kan give varme i mange dage på en enkelt påfyldning. Det gør den både billig og miljørigtig. Men den er også mere miljørigtig, fordi den formår at bruge mindre brændsel end en brændeovn, og fordi mange træpiller er fremstillet af overskudstræ fra produktion.

 

Har du en brændeovn lige nu, kan du endda glæde dig over, at partikelforureningen er meget lavere med en pilleovn.

 

Det koster heller ikke meget at have den i gang. Særligt ikke hvis du vælger piller med en høj brændværdi. De er dyrere i indkøb men billigere i brug på den lange bane.

 

Pilleovne er ikke længere grimme

 

Når du skal se på pilleovnen hver dag, forstår vi godt, at du gerne vil, at den skal være i et flot og lækkert design. Der er også sket rigtig meget på dette område. Mange modeller ligner i dag en hyggelig brændeovn og kan fås i flere forskellige størrelser, sådan så du kan vælge en, der rent faktisk passer ind i dit hjem.

 

Den larmer heller ikke meget mere. Vil du også gerne have ro, kan du helt slukke for rumblæseren eller dæmpe den, når der er brug for mere stilhed.

 

Pilleovnen er et godt supplement til anden varmekilde

 

Du kan sagtens bruge en pilleovn som den primære varmekilde. Men du kan også benytte den som et supplement til dine radiatorer eller til din varmepumpe. Den kan forkorte fyringssæsonen eller give en lidt mere behagelig varme på dage, hvor kulden virkelig er hård, og du går og fryser en del.

 

Den er meget effektivt og er god til at holde en konstant varme i dit hjem.