Godnat – og sov godt for miljøet!

Godnat – og sov godt for miljøet!

september 5, 2022 Slået fra Af admini

Når du går i seng, er det en god idé at tænke over, hvordan du kan sove mere miljøvenligt. Der er nemlig meget, du kan gøre for at passe på miljøet, når du sover. Her kommer syv ting du kan gøre for at mindske din miljøbelastning, når du sover.

Brug bæredygtigt sengetøj

For det første kan det være en god idé at vælge bæredygtigt sengetøj. Det kan være lavet af økologiske materialer som bomuld eller hør, og det kan være lavet af genbrugsmaterialer. Det er godt for miljøet, og det er også godt for dig. Bæredygtigt sengetøj er nemlig ofte meget blødt og behageligt at sove i.

Sluk for lyset

For det andet er det en god idé at slukke for lyset, når du går i seng. Det er godt for miljøet, og det er også godt for dig. Mørke og ro er nemlig med til at give dig en god nattesøvn.

Sluk for varmen

For det tredje er det en god idé at slukke for varmen, når du sover. Det er godt for miljøet, og det er også godt for dig. Du kan nemlig sove bedre i et køligere rum.

Sluk for computeren

For det fjerde er det en god idé at slukke for computeren i noget tid, før du skal sove. Det er godt for miljøet, og det er også godt for dig. Der er nemlig mange undersøgelser, der viser, at det er skadeligt for din søvn at se på en skærm lige inden sengetid.

Sluk for tv’et

For det femte er det en god idé at slukke for tv’et, når du sover. Det er godt for miljøet, og det er også godt for dig. Som beskrevet før, er der nemlig mange undersøgelser, der viser, at det er skadeligt for din søvn at se på en skærm lige inden sengetid.

Sluk for radioen

For det sjette er det en god idé at slukke for radioen, når du sover. Det er godt for miljøet, og det er også godt for dig. Der er nemlig mange undersøgelser, der viser, at det er skadeligt for din søvn at høre musik lige inden sengetid.

Åbn vinduet

For det syvende er det en god idé at åbne vinduet, når du sover. Det er godt for miljøet, og det er også godt for dig. Du sover nemlig bedre i et rum, der er godt ventileret.

 

Dette er kun syv ting, du kan gøre for at sove mere miljøvenligt. Der findes mange flere ting, du kan gøre. Måske har du selv flere gode idéer?