Tyverisikring før ferie – på den den miljøvenlige og smarte måde

Tyverisikring før ferie – på den den miljøvenlige og smarte måde

november 21, 2020 Slået fra Af admini

Ferien er, ubetinget, den bedste del af året. I hvert fald for rigtig mange danskere. Når skolerne giver eleverne fri, går turen enten mod et andet land, camping, besøg hos familie eller et fjerde sted – det er i hvert fald sikkert, at din bolig kommer til at stå tomt tilbage, mens du er afsted.

Netop derfor er det også sommerferieperioden, hvor der er allerflest indbrud i de danske hjem. For der er jo ingen derhjemme til at afvige det; et moderne alarmsystem kan stå ydmygt tilbage, hvis indbrudstyvene har de rigtige evner.

Derfor er det vigtigt at tyverisikre din bolig, inden du forlader den i en uge eller to.

Den sikre måde 

Et godt alarmsystem er en rigtig god start. Det kan få indbrudstyve til at ignorere huset i første omgang og forhåbentligt afholde dem fra at udse dit hus som offeret.

Der er dog andre måder, hvorpå du kan sørge for, at indbrudstyve ikke ser sig interesseret på din bolig. Og dem vil vi gennemgå herunder.

Undgå sociale medier 

Selvom I hygger jer på turen, er det ikke nødvendigt med realtidsopdatering af de sociale medier. Dette har været skyld i utallige indbrud – og den letteste måde er simpelthen at lade vær. Gem billederne til du kommer hjem – så kan du også drømme dig lidt væk igen.

Få hjælp af naboerne 

Tricket er at få din bolig til at se aktiv ud. Det skal simpelthen ligne, at der er personer i huset, så indbrudstyve slet ikke overvejer at bryde ind.

Dette kan gøres på mange forskellige måder, men den letteste er helt klart at få hjælp fra naboen. Dette kan være i form af at tømme postkassen, bruge dine skraldespande, låse sig ind og flytte lidt rundt på ting og tænde lyset og evt. parkere bilen i din indkørsel.

Stil de dyreste ting væk 

Der skal naturligvis stå helt almindelige møbler fremme – så TV skal ikke tages ned og sofaen skal ikke fjernes. Medmindre du altså sætter en anden sofa der i stedet.

Her mener vi de genstande, som kan få indbrudstyve til at overveje risikoen ved at bryde ind. Det kan f.eks. være meget dyre designermøbler, malerier, smykkeskrin og lignende.

Der er tips og tricks til det hele – og du finder sikkert også selv på løsninger, der kan få det til at ligne, at I er hjemme, selvom I egentlig ikke er. Det kunne måske være vasketøjskurven, gardinernes placering, playstation controllers eller lignende. Kun fantasien sætter grænser. Det hele handler om at gøre det moderat.

Artiklen er skrevet i samarbejde med RejseGear.dk, der forhandler udstyr til rejsen.