Varmepumpe: den klimavenlige opvarmningsløsning til din bolig

Varmepumpe: den klimavenlige opvarmningsløsning til din bolig

november 30, 2021 Slået fra Af admini

Vi skal alle gøre noget for miljøet, og selvom du føler dig som en lille fisk i det store vand, så tæller de små ting, du kan gøre for miljøet, også. Der er mange områder, hvor du som privatforbruger kan gøre en forskel for miljøet – også selvom det bare er en lille forskel.

Er du boligejer kan det blandt andet være en fordel for dig at kigge på den nuværende opvarmningsløsning, du har i din bolig. Det vil være et naturligt sted at sætte ind, hvis du på nuværende tidspunkt har en opvarmningsløsning, som anvender fossile brændstoffer til at opvarme din bolig med i stedet for vedvarende energi.

I tilfældet af, at du på nuværende tidspunkt har en opvarmningsløsning, der anvender fossile brændstoffer, så kunne det være en god ide for dig at kigge på en varmepumpe eller et jordvarmeanlæg til din bolig.

 

Vælg en opvarmningsløsning, der anvender vedvarende energi

Når du skal vælge en mere klimavenlig opvarmningsløsning til din bolig, så er det vigtigt, at du kigger efter en løsning, som anvender vedvarende energi i stedet for fossile brændstoffer.

Vedvarende energi er en samlet betegnelse for alle de energiformer, som aldrig kan slippe op. Man kan netop udnytte energien fra dem mens de egentlig vedligeholder sig selv, fordi der altid vil være mere at komme efter. De vedvarende energiformer er fx vindenergi, vandkraft, solenergi, samt bioenergi.

Mange opvarmningsløsninger anvender fossile brændstoffer som energiform. Disse energiformer har dog begrænsede reserver og er derfor ikke særlige bæredygtige. De ting, der går ind under betegnelsen fossile brændstoffer er fx kul, olie og naturgas.

Hvis du gerne vil have en mere klimavenlig opvarmningsløsning i din bolig, så er det vigtigt, at du vælger en løsning, der anvender vedvarende energi til at levere varme til din bolig, såsom en varmepumpe.

 

De forskellige typer af varmepumper, du kan vælge

Der findes overordnet tre forskellige typer af varmepumper, som alle har sine fordele og ulemper.

Luft til luft varmepumpen er nem at installere og så er det den billigste varmepumpe af de tre. Luft til luft varmepumpen fungerer bedst i et sommerhus, hvor den kun skal være tændt en gang i mellem. Denne type trækker energi ud af den omgivende luft og slipper denne ud som varm luft inde i rummet.

Luft til vand varmepumper fungerer på samme måde. Denne bruger dog energien til at varme vand op i radiatorer, gulvvarme og til brugsvand.

Et jordvarmeanlæg trækker energi ud af jorden og anvender denne energi i husets radiatorer, gulvvarme og brugsvand. Denne er dyrest at installere, men giver dig også den største besparelse på den lange bane.

 

Husk det årlige eftersyn af din varmepumpe

Når du køber en varmepumpe, så er du forpligtet til at få lavet et årligt eftersyn af pumpen af en certificeret tekniker.

Husk derfor, at oprette en lovpligtig serviceaftale på din varmepumpe, når du køber den, så du altid er sikret, at den fungerer som den skal.