Digitale valutaer påvirker miljøet mere, end du lige går og tror

Digitale valutaer påvirker miljøet mere, end du lige går og tror

august 26, 2021 Slået fra Af admini

Er bitcoin og andre kryptovalutaer dårlige for miljøet? Dette kigger vi på i denne artikel. Du har nok læst en del artikler om, at bitcoin er dårligt for miljøet på grund af mining. Mining tager meget strøm, fordi det kræver, at der er rigtig mange computere med højt strømforbrug tændt hele tiden.

 

Ifølge Digiconomists Bitcoin Energy Consumption Index bruger bitcoin over 110TWh om året. Dette er på niveau med Nederlandene og Pakistan. Hvis man lige tænker over det, så er det faktisk ret meget strøm en digital valuta bruger. Det er prisen for den øgede sikkerhed og decentralisering, som bitcoin tilbyder. Der findes heldigvis måder, hvorpå man kan sænke energiforbruget.

 

Før vi kommer ind på, hvordan man kan reducere energiforbruget, vil vi lige huske dig på, hvorfor det er vigtigt at have en god bitcoin wallet. Når du køber og sælger kryptovaluta, skal du have det liggende et sted. Dette sted kan enten være på en børs eller på en wallet. De fleste børser er relativt sikre, hvis du ikke har mange penge stående. Har du derimod mange penge stående, bør du nok selv stå for din sikkerhed i form af en wallet. Her kan du så vælge mellem en software wallet eller en hardware wallet. En software wallet er relativt usikker, hvorfor du nok bør overveje en hardware wallet. En hardware wallet gør, at du manuelt og fysiske skal bekræfte transaktioner på selve enheden (walletten).

 

Sådan kan man sænke energiforbruget

Det er helt rigtigt, at vi skal passe på miljøet. Dette har en anden kryptovaluta Ether forstået, fordi de er ved at gå fra Proof of Work til Proof of Stake. Førstnævnte kræver en masse strøm, hvorimod sidstnævnte kræver en del mindre strøm. Proof of Stake går ud på, at man “staker” sin kryptovaluta. Dette betyder, at man bliver straffet, hvis man laver falske transaktioner. Proof of Work går ud på, at man skal udregne komplicerede regnestykker, som bruger meget strøm. Dette er de to metoder, kort fortalt.

 

Bitcoin mining bruger mindre energi end tidligere

Ifølge en artikel fra CNBC fra juli 2021, så bruger bitcoin netværket langt mindre energi end før. Dette skyldes angiveligt, at Kina (Beijing) har forbudt bitcoin mining i maj 2021. Dette har medført, at over 50% af hashraten (kan nærmest oversættes til strømforbrug) er faldet siden da.

 

Det er positive nyheder for miljøet, men selvfølgelig negative nyheder for de kinesiske bitcoin miners. I USA er de også begyndt at bruge mere “clean energy”, som bitcoin minere kan anvende, da de jo skal bruge rigtig meget strøm. Det er dog desværre ikke alle minere, der vælger mere miljøvenlige alternativer. Kazakhstan er nemlig også blevet en mere populær nation for de mange bitcoin minere, da deres kul kan skabe en masse billig energi.