Få en miljøvenlig algebehandling af taget

Få en miljøvenlig algebehandling af taget

marts 22, 2019 Slået fra Af admini

Et tag skal renses og behandles regelmæssigt. Det er vigtigt for husets udseende og for tagets holdbarhed.

Når taget skal renses og behandles, er det meget vigtigt, at det bliver gjort så lidt belastende for miljøet som muligt. Det vil det blive, hvis du hyrer en dygtig og samvittighedsfuld fagmand til at tage sig af den opgave.

Taget bør blive vedligeholdt regelmæssigt.

Hvorfor skal et tag renses og behandles?

Et tag står i sagens natur udenfor både dag og nat året rundt. Derfor bliver det påvirket af lidt af hvert som for eksempel: snavs, nedbør, frost, nedfaldne grene, blade og kogler og alger.

For at holde taget rent skal alt dette renses af.

Den største udfordring i den forbindelse er at få bugt med algerne. De sidder nemlig godt fast. og der vil gerne sidde små mikroskopiske sporer tilbage efter rensningen og vente på at kunne gro til igen. Derfor skal der noget særligt rensemiddel til for at få dem til at forsvinde i en længere periode.

Det er meget vigtigt, at dette algemiddel er både meget effektivt og meget skånsomt i forhold til miljøet.

Du kan læse mere her om, hvordan denne rensning og efterbehandling foregår.

Hvad bethyder det for taget at blive algebehandlet?

For det ene så kommer taget til at blive så flot som nyt igen. Det ser virkelig godt ud efter sådan en behandling.

For det andet så vil algebehandlingen dels rense algerne ned og dels forhindre algerne i at slå sig ned igen.

Det betyder meget for taget, at det ikke er angrebet af alger, mos og andre planter. Disse vækster vil nemlig kunne holde ret godt på fugt og regnvand. Denne nærmest permanente fugt er ret skidt for tagstenene. Det betyder nemlig, at de lige så stille begynder at blive nedbrudt. En smuldrende tagsten er ikke særlig od til at holde vandet ude fra huset.

De nedbrudte tagsten må udskiftes, og det er en meget bekostelig affære. Derfor bør du sørge for, at det ikke sker.

Hvad kan du gøre ved det?

Du kan forhindre det ved at sørge for at kontakte et firma, der kan foretage en algebehandling. Gør du det, vil de rykke ud og få klaret opgaven. Så kan du tage det helt roligt.

Hvis du får lavet en fast aftale med firmaet, så ved du, at det bliver gjort, når det er tid til det. Du behøver slet ikke at spekulere på, at taget eventuelt trænger til at blive ordnet.

Hvis du har det bedre med at lave en aftale med dem fra gang til gang, så er det selvfølgelig helt i orden. Hovedsagen er, at dit tag bliver algebehandlet regelmæssigt.

Der kan være lokale forskelle på, hvor hyppigt et tag skal algebehandles. Der bør typisk gå imellem to og fire år imellem behandlingerne.

Der er bestemt ingen tvivl om, at det er bedst for taget at blive renset og behandlet. Både for tagets skønheds skyld og for dets sundheds skyld.