Gør miljøet en tjeneste – forlæng levetiden på din bil!

Gør miljøet en tjeneste – forlæng levetiden på din bil!

april 14, 2022 Slået fra Af admini

På trods af at vi alle ved at det ikke gavner miljøet at køre i bil – så er det for mange pendlere en nødvendighed. Kommer vi langt nok ud på landet er den offentlige infrastruktur ikke til at der kan køre bus eller tog på strækningen – og så er bilen løsningen for at personen kan komme på arbejde og samfundet kan køre rundet.

Middellevetiden steget i 2022

Tal fra Danmarks statistik viser at middellevetiden for biler har været i en nedadgående tendens, men at middellevetiden er steget i 2022 til 16.4 år. Det er særdeles positivt, om end det ikke er på højde med f.eks., 2010 hvor middellevetiden var 17 år. Produktionen af bilen er særligt miljøbelastende, uasnet om det er en traditionel brændstofsmotor eller om det er en elbil. Derfor er det vigtigt at vi kan holde den kørende så længe som muligt.

Interessen for biler vender tilbage

Med introduktionen af elbiler er der blandt andet på Facebook kommet væsentligt flere grupper, dedikeret til specielle mærker eller helt ned på produktniveau. Her bliver der flittigt delt tips til hvordan specifikke funktioner virker, men også tips til køb, reservedele eller hvordan den specifikke model skal plejes eller vedligeholdes.

I takt med at interessen vender tilbage – gør det også at vi måske i højere grad end tidligere – gør mere ud af at pleje vores biler.

Rust er én af hovedårsagerne til skrotning

Rust er én af de primære årsager til at vi skrotter vores biler i Danmark. Der er ingen tvivl om at det klima vi har, skaber desværre gode betingelser for rustdannelse. Derfor er det både en god idé at få rustbeskyttet bilen yderligere en hvad den er fra fabrikken – men det er særligt vigtigt at få fjernet årsagen til rusten.

Det kommer typisk af at der sidder skidt, snavs og vand og gnaver / arbejder.

Ved at du vasker bilen jævnligt minimerer du skidtet på bilen og sikrer at du opfanger når der kommer rustdannelse, at du kan gå præventivt til opgaven, frem for at lade det stå til.

Lakken falmer

Når bilen bliver ældre, kan det ikke undgås at lakken får brugsspor i form af ridser og klarheden i lakken er ikke længere den samme. Det kan dog sagtens gendannes ved at foretage en bilpolering.

Når bilen poleres slibes der et mindre lag af klarlakken af bilen, som typisk er det, der er falmet eller er ridser i. Det betyder at selv en 10 år gammel bil kan komme til at se ud som en ny bil – hvis du kan se bort fra stenslag, som der måtte være kommet undervejs.

Det er både noget som du selv kan gøre, men også noget du sagtens kan betale dig fra, hvis opgaven bliver for uoverkommelig.