Gør miljøet og din bankkonto en tjeneste – Brug LED

Gør miljøet og din bankkonto en tjeneste – Brug LED

september 3, 2021 Slået fra Af admini

Gammeldags glødepærer bliver et mere og mere sjældent syn i de danske hjem, og det er der en grund til. Glædepærer er nemlig ikke særlig gode for miljøet, men heller ikke for din bankkonto. Der findes en løsning på markedet, der både skåner din pung og miljøet, og det er at skifte til LED pærer. LED pærer er ikke lige så belastende for miljøet og de bruger mindre strøm, hvilket betyder at du kommer til at have en mindre elregning du skal betale. Der er altså mere end en god grund til at skifte husets pærer ud med nye, smarte LED pærer i stedet.

Fordele ved at skifte til LED pærer

Som før nævnt, så er der penge at sparer når man skifter LED pærer, og de er bedre for miljøet, men det er ikke de eneste der fordel, hvis du vil tage dig tid til at udskifte husets pærer. LED pærer er nemlig også mere robuste og hårdføre en de klassiske glødepærer, hvilket betyder, at du ikke skal til bruge penge på nye pærer når først de er skiftet. Ydermere slipper du for den irriterende og belastende proces det kan være at skifte pærer ud når de springer.

Det kræver naturligvis en smule arbejde at skifte alle pærerne ud, men når først det er gjort, så skal det ikke gøre i lang tid efterfølgende.

Der er i dag meget mere fokus på klima end der nogensinde har været. Det er vigtigt at vi ligger vores liv om og finder nogle alternativer, til de produkter vi er vandt til at bruge, og i den sammenhæng er LED pæren et skridt i den rigtige retning. LED pærer er nemlig ofte bæredygtige på flere måder. Først og fremmest bruger de mindre strøm end de pærer man kan være vandt til, men de er også mere hårdføre, så dit forbrug af pærer bliver mindsket markant, når først du har valgt at skifte. Og så findes de i forskellige varianter som f.eks. LED strips, der kan give flotte detaljer i hjemmet.

Brug pengene på noget sjovere

Det er altid vigtigt at gøre klimaet en tjeneste hvor man kan, men det er bestemt heller ikke negativt, at der følger en større besparelse med. Faktisk, så bruger LED pærer op til 4-5 gange mindre strøm end de pærer du er vant til, så der kan være rigtig mange penge at spare, hvis man vælger at udskifte. Så kan man bruge pengene på noget sjovere, end noget så kedeligt som elregninger!