Hvordan finder jeg miljøvenlige produkter?

Hvordan finder jeg miljøvenlige produkter?

oktober 22, 2020 Slået fra Af admini

Langt de fleste danskere vil gerne ændre deres livsstil til at være mere bæredygtig, men de fleste vil helst gøre noget der er nemt og ikke kræver for store ændringer eller økonomisk store investeringer. Det skal altså være så nemt som muligt.

Heldigvis er der langt flere miljøvenlig og altså bæredygtige produkter og løsninger ude på markedet end vi lige går og ved. Mange af produkterne for ikke så meget opmærksomhed fordi de erstatter vanekøb som klude, men det er netop også derfor de er så vigtige at kende til.

Hvad er et miljøvenligt produkt?

Der er mange parametre der kan afgøre om et produkt er miljøvenligt eller ej, ligesom et produkt også kan være mere eller mindre miljøvenligt. Nogle er de ting man typisk vil forbinde med miljøvenlig er:

  • Mindre plastik (mikroplast)
  • Økologiske og naturlige materialer
  • Produktionsland
  • Emballage

De produkter der virkelig gør en forskel, er ikke dem hvor man vurdere miljøvenligheden af indholdet i produktet, men dem der er et alternativ til et eksisterende produkt som med sikkerhed er mere miljøskadeligt end det “nye” produkt alternativ. Så er spørgsmålet bare hvordan du finder denne type miljøvenlige produkter.

Sådan finder du miljøvenlige produkter

Der er efterhånden en del webshops der sælger produkter med fokus på miljøvenlighed og bæredygtighed og disse er et godt sted at starte hvis man vil finde miljøvenlige produkter.

Vil du gerne finde nogle meget innovative produkter der på mange måder er revolutionerende, så kan man også kigge mod forskellige crowdfunding platforme som Kickstarter og Indiegogo.

Det bedste sted at starte hvis du vil lave de nemme ændringer ved at udskifte mindre miljøvenlige produkter med mere miljøvenlige produkter er på siden miljøvenligeprodukter.dk. Her skrives der vidt og bredt om forskellige bæredygtige produkter.

Det kan f.eks. være om klude og skuresvampe uden mikroplast eller om bæredygtigt tøj der er lavet af bæredygtige materialer. Der kommes som sagt vidt omkring og et rigtig godt sted at starte omvendelsen af din bæredygtige livsstil.

Vidste du at der blandt andet er mikroplast som forurener vores grundvand og hav i de klassiske Alt-mulig-klude, som rigtig mange danskere bruger? Mikroplasten udledes når vi skyller dem i vasken og vasker dem i vaskemaskinen. Desuden er der også rigtig mange der bare smider dem ud efter brug.

Hertil er hæklede eller strikkede bomuldsklude, som du selv kan lave eller købe et rigtig godt og meget mere miljøvenligt alternativ. De indeholder ikke mikroplast og er langt mere holdbare. Det er sådanne eksempler du får på ovennævnte hjemmeside.