Sådan vælger du en miljøvenlig bil der ikke er el

Sådan vælger du en miljøvenlig bil der ikke er el

juli 2, 2019 Slået fra Af admini

Men, med den særegen politisk holdning man har i Danmark angående biler, er denne fremtid ikke lige om hjørnet. I Holland er der i skrivende stund 1½ millioner elbiler indregistreret. Herhjemme er det knap 300. Elbiler er stadig en del dyrere end biler med forbrændingsmotor. At vi skal betale næsten det tredobbelte af handelsprisen, for at få bilen på vejen, er en effektiv stopklods for den grønne omstilling til miljøvenlige elbilder.

Man kunne næsten tro at de danske politikere er på oliekoncernernes lønningsliste. Skiftende regeringer har nægtet at give elbilerne en håndstrækning. Det gør man ellers i alle de lande vi plejer at sammenligne os med.

Læs evt. flere artikler fra servicebranchen på https://servicenews.dk/

Du kan vælge at gøre din bil mere miljøvenlig

Medmindre der sker en kovending, så er der lange udsigter til at bilerne herhjemme kan blive grønne. I mellemtiden er der dog nogle ting som vi alle kan gøre, for at vores benzin og dieselbiler bliver mere miljøvenlig.

  • Vælg den mindste bil der dækker dine behov. Jo større bilen, jo mindre miljøvenlig er den. En SUV bruger 3-4 gange så megen brændsel som en lille bil med en 1l motor. SUV biler bliver købt som status symbol. De færreste der kører dem har faktisk brug for en terrængående luksus truck.
  • Køb en bil der er så ny som mulig. Om det er benzin, diesel, eller hybrid, alle biler er blevet markant mere energieffektive igennem de sidste år. For hver generation bliver bilerne mere miljøvenlige. En gammel bil forurener simpelthen mere. Tjek dine kørebehov og beregn hvor mange penge du kan spare på brændsel med en ny bil, sammenlignet med en der er teknisk forældet.
  • Hav motoren fintunet på et godt bilværksted. En veltunet motor bruger mindre brændsel. Den forbrænder renere, kører og accelerer hurtigere og lever længere.

www.autobutler.dk kan du indhente 3 tilbud fra tilknyttede værksteder. Det er gratis og uforpligtende for dig. Du udfylder et skema som Autobutler sender videre til alle værksteder i deres database. I løbet af få dage kommer der tilbud fra værkstederne og Autobutler sender de 3 bedste videre til dig.