Sådan ved du, om dine tryksager er bæredygtige

Sådan ved du, om dine tryksager er bæredygtige

december 18, 2020 Slået fra Af admini

Er du meget bevidst om miljøet og tænker du over det i alle de valg, som du tager dig? Det er nemlig vigtigt, at vi alle værner om miljøet og vælger de miljørigtige løsninger. Herunder kan du læse hvorfor og samtidig også få viden om, hvad du skal kigge efter, når du skal spotte om virksomhederne er miljørigtige og bæredygtige.

 

Meget papir er født helt rigtigt

Det meste papir er allerede fra dets fødsel skabt som FSC eller PEFC. Det betyder kort og godt, at papiret er sporbart, hvorfor man altid vil kunne stå indenfor, at det er produceret helt miljørigtigt, fordi de træer, som papiret er lavet af, er blevet genplantet. Inden du vælger trykkeri skal du sikre dig at de er miljøcerticiferet fx ved Svanemærket, EU Blomsten eller ved anmærkningen FSC på papiret såvel som emballagen som der printes på. Det er vigtigt, at vi alle gør en indsats mod klimaet, fordi klimaet er en fælles kamp, fordi vi alle er i samme båd.

 

Du kan selv identificere dine tryksager

De fleste tryksager er tydeligt markeret. Men hvis du selv vil spotte det, skal du kigge efter disse mærker. Disse mærker fortæller nemlig om dine tryksager er certiciferet og dermed er miljørigtige:

  • FSC
  • Svanemærket
  • EU-blomsten
  • CO-2 neutral

Trykkerierne har en klar holdning

Går man fx ind hos BR Offset, et trykkeri i Odense, fremgår det tydeligt, at de har en klar holdning til miljøet og bæredygtighed. Alt deres papir, som bruges i trykkeriet, er nemlig certificeret FSC, PEFC™ og/eller mærket med EU-blomsten. Hos BR Offset går de nemlig op i miljøet. De har også fokus på at skabe de helt rigtige omstændigheder for deres tryksager. Derudover anvender de også miljøvenlig emballage til, når de sender deres pakker afsted gennem dropshipping. Og de fortæller gerne om det. Så hvis man står og skal vælge et bæredygtigt trykkeri, kan man med fordel ringe og snakke med dem og høre hvilke overvejelser, at de har gjort sig. De vil gerne gøre tryksager så bæredygtige som overhovedet muligt.

 

Svanemærket trykkeri eller ej?

Et godt pejlemærke for et miljøvenligt trykkeri, er naturligvis at kigge efter om de er svanemærkede. Det er din garanti for, at produktionen er miljøvenlig uden undtagelse. Dermed ikke sagt, faktisk langt fra, at trykkerier uden svanemærket ikke er miljøvenlige. Langt de fleste trykkerier i Danmark er miljøvenlige, men fravælger bevidst forskellige mærkningsordninger på grund af prisen – på samme vis, som mange reelle webshops fravælger ehandelsmærket på grund af prisen. Faktisk er det en udfordring, at have en ikke-miljøvenlig produktion af tryksager i Danmark. Næsten alt papir, emballage, pakkefyld mm. er miljømærket med enten FSC, PEFC eller andre miljøcertifikater. Tænk grønt, når du skal have printet.