Kan det betale sig at renovere sit hus?

Kan det betale sig at renovere sit hus?

december 27, 2020 Slået fra Af admini

Hvis man bor i et lidt ældre hus, som har lidt mangler rundt omkring, så kender man sikkert godt til, at få lyst til at renovere. Der kan nemlig være mange små ting i huset, som man efterhånden er blevet utilfredse med og derfor gerne vil have skiftet. Det kan være gulvet, som du gerne vil have behandlet, vinduerne som ikke er nemme et åbne eller noget helt andet.

Det kan også være at du har set på din varmeregning og synes, at det begynder at blive lidt dyrt. Det kan nemlig både være fordi, at du har nogle gamle vinduer, som ikke længere holder på varmen eller taget, som heller ikke er isoleret godt nok længere.

En anden ting man kan tænke over er miljø delen. For når man har en høj varmeregning er det selvfølgelig også klart, at man også påvirker miljøet mere.

Derfor skal denne artikel handle om det kan betale sig at renovere sit hus både økonomisk men også i forhold til miljøet. Vi vil både snakke om at få lavet en gulvafslibning, som ikke påvirker miljøet meget, men også ting som at skifte vinduer, hvilket kan påvirke mere.

 

Kan man spare penge?

Det korte svar til om man kan spare penge på at renovere huset er selvfølgelig ja – hvis man renoverer det rigtige. Fordi i mange gamle huse så sidder der nogle vinduer, som ikke længere holder på varmen. Det kan også bare være selve bygningen, som ikke længere kan holde på varmen. På den måde kan det nemlig godt betale sig at få skiftet det gamle og få sat noget nyt ind.

Her er det dog ikke nogen hemmelighed, at det er en langsigtet investering. For det kan hurtigt være meget dyrt at skifte tingene. Dette lagt sammen med, at du nok kun sparer et par hundrede kroner på den årlige regning. Men på den lange sigt så er det en helt fin investering, men du skal selvfølgelig være klar på at vente med at få alle pengene tilbage.

Ud over at du på lang sigt kan spare nogle penge er der også fordelen i, at det ser pænere ud.

 

Hjælper det miljøet?

Når man får skiftet vinduerne eller lignende i sit hus og derfor får sparet på sin regning, så er det ikke det eneste, som bliver sparet. For det er selvfølgelig meget belastende for miljøet, at varme hele sit hus op. Så på den måde så hjælper det også miljøet at renovere dele af sin bolig.

Så det korte svar er helt klar ja til at det har en effekt for miljøet. Om man så mener at det er pengene værd er det, som man selv skal vurdere.

Det er selvfølgelig ikke alle, som vil bruge lige mange penge på miljøet, men for nogle er det nok pengene værd.