Tænk på miljøet når du vælger materialer

Tænk på miljøet når du vælger materialer

april 8, 2021 Slået fra Af admini

Klimaet er på alles læber – eller i hvert fald de flestes læber. Det er vigtigt for os at vi har en bæredygtig verden, som vi kan give videre til de næste mange generationer.

Og danskerne har i den grad taget klimaet til sig. Vi køber økologisk og bæredygtigt ligesom vi undgår at bruge for mange kemikalier.

Men der er stadig meget man kan gøre, når der skal kigges på miljøet.

Find vedligeholdelsesfri materialer

Corona krisen har blandt andet betydet at rigtig mange danskere har valgt at bruge tiden på at bygge om. Det er også på grund af de mange optjente feriepenge som pludselig blev udbetalt. Så blev der råd til at gøre lidt mere ved hjemmet.

Derfor har mange også valgt at kigge på deres terrasser. Her kan du gøre rigtig mange ting, for at give noget tilbage til naturen.

Du skal først og fremmest vælge nogle bæredygtige træsorter, som også kan tåle at være udendørs. Mange vælger imprægneret træ men det er ikke godt for miljøet. Køb i stedet ubehandlet træ og giv det noget miljøvenligt træbehandling som kan holde i mange år. Det kræver lidt mere arbejde men du slipper for at skulle bruge trykimprægneret træ, som er giftigt at brænde af.

Det samme gælder materialerne du bruger til dit gelænder eller rækværk på terrassen. Her vælger mange også at bruge træ men det har den ulempe, at det løbende skal vedligeholdes. Det kræver maling eller oliering som nogle gange kan være med skadelige stoffer der ikke er godt for miljøet.

Her kan det være en god idé at tænke i materialer der er vedligeholdelsesfri – såsom rustfrit stål og galvaniseret rør. Det kræver minimal vedligeholdelse og skaber samtidig en helt unik stemning på din terrasse.

Et rækværk kan også laves af glas. Det skal heller ikke vedligeholdes på samme måde. Du skal måske nok lige pudse glasset et par gange om året, men det kan klares med varmt vand og sæbe samt en tør klud.

Så der er masser af muligheder for at tænke bæredygtigt når du skal arbejde med at optimere din have og dit uderum. Du kan selvfølgelig også tænke de bæredygtige materialer ind når du renoverer boligen indvendigt. Det kan være på trappen eller førstesalen hvor du også kan bruge et gelænder eller et rækværk.

Generelt skal der ikke særlig meget til at du som privatperson kan tænke bæredygtigt, når du skal renovere boligen. Brug eldrevne maskiner i stedet for benzin drevne maskiner og tænk dig om inden du bare smider en masse materialer ud. Måske kunne de bruges til noget andet – i boligen eller som kreative materialer til kort og pynt.