Tænker du på miljøet, når du køber tøj og sko?

Tænker du på miljøet, når du køber tøj og sko?

april 17, 2020 Slået fra Af admini

Har du tænkt på, at det faktisk er muligt at købe tøj og sko, som er fremstillet bæredygtigt? Måske har du hørt om økologisk tøj til babyer og småbørn, men det er faktisk også muligt at finde moderne og praktisk øko-tøj til voksne.
Der findes efterhånden flere og flere tøjfirmaer, som har sat bæredygtighed på programmet i forhold til deres produktion og materialevalg. Det kommer os forbrugere til gode, da vi nu kan købe tøj og sko med god samvittighed.

Moderigtigt og samtidigt bæredygtigt

Moderigtigt og bæredygtigt er måske ikke lige en naturligt kobling i dine tanker, men det er faktisk foreneligt. Et stigende pres på tøjindustrien om bæredygtige materialer, er naturligvis blevet hørt, da folk i modsat fald, blot vil holde igen med at købe tøj. Derfor ser vi i stigende grad rigtig lækkert tøj, i en god kvalitet, samt et stort fokus på bæredygtigheden. Nu er for eksempel øko-tøjet ikke længere forbeholdt små og ofte dyre niche-virksomheder, men i stedet noget, som er til at betale på grund af den større priskonkurrence. Se bare mærker som for eksempel MOSS COPENHAGEN eller Lollys Laundry, som er moderigtigt tøj, med et bæredygtigt præg.

Miljøvenlige sko, kan man det?

Ja, det findes faktisk. Endda i flere varianter. Du kan få sko, hvor sålerne er lavet af naturgummi i stedet for kunstigt gummi eller plastik. Holdbarheden på bæredygtige sko er ofte lang, hvis du passer og plejer skoene som anvist. Et par kvalitetslædersko kan sagtens holde i 10 år, samtidigt med at de bruges flittigt. Hvis du ikke bryder dig om lædersko, så findes der også bæredygtige sko, som er fremstillet i for eksempel slidstærkt stof.
Et par slidstærke sko, som plejes korrekt, og som dermed opnår en lang levetid er selvklart i den gode ende af miljøbarometeret sammenlignet med sko, som må kasseres efter kort tid.
Det fornuftige valg
Vi ved jo godt, at vi reelt ikke behøver så meget tøj, som vi har. Og det er jo ligeledes sjældent, at vi køber noget nyt tøj, fordi alt det vi har i forvejen, er slidt op.