Bæredygtighed og miljøfokus trives i Odense

Bæredygtighed og miljøfokus trives i Odense

marts 4, 2021 Slået fra Af admini

I Odense er den mest gængse transport form for byboerne at transportere sig fra A til B på cykel. Byen har anlagt gode og brede cykelstier, der muliggør cykling selv på de mest befærdede veje. Det er meget positivt, at Odense har centraliseret deres fokus på at skabe optimale cykelforhold for byens borgere. Det er et signal om at se vigtigheden i at spare mere på benzinen og få flere kilometer i benene. Således er det både et miljømæssigt samt sundhedsfremmende tiltag, som Odenseanerne i storstil har grebet.

 

Der er desuden mange gode grunde til at cykle rundt i Odense. Byen har nemlig 120 parker og over 200 legepladser. Med andre ord er den fynske hovedstad – og Danmarks tredje største by – grøn.

 

I Odense kan du tilmed – særligt hvis ikke har egen have – leje et stykke jord i bymidten, hvor du kan dyrke dine egne grønsager. Med andre ord kan du blive selvforsynet og økologisk på samme tid. Og samtidig indgå i et hyggeligt og socialt fællesskab, som blandt andet har afholdt en æblejuicebegivenhed.

 

Derudover bidrager de kommunale tiltag med, at der er opsatte skraldespande mange steder i byen. Et håb om at folk fremadrettet ikke vil smide skrald på gaden. Generelt ser bybilledet i Odense rent og pænt ud – så det må altså have en effekt.

 

Desuden har Odense stort fokus på bæredygtighed – hvilket blandt andet også kommer til udtryk gennem affaldssortering. Eksempelvis har alle husstande – som flere steder i Danmark – en skraldespand, der er dedikeret til madrester. Derudover har flere husstande også yderligere sortering. Alt sammen med henblik på at genanvende produkterne.

 

At byen og kommune har fokus på miljø og bæredygtighed, giver byens borgere mulighed for at leve mere miljøvenligt – netop fordi tiltagende igangsættes fra øverste side. Det er dermed nemmere at bidrage til en grønnere omstilling, fordi byen har sikret nogle gode muligheder for udførelsen af disse.

 

Desuden er byen konstant i rivende udvikling, og det betyder også at flere og flere miljø- og bæredygtige tiltag vil blomstre op. Eksempelvis huser byen en 100 procent bæredygtig kaffebar, der på ganske kort tid er blevet den foretrukne favorit hos mange af byens borgere.

 

Lokalt miljøfokus i Odense er altså helt bestemt kommet for at blive. Et populært og varmt emne der både møder enorm stor opbakning og hvor tiltagende og ideerne vil være i endnu højere fremkomst over de kommende år.

 

Odense er helt fantastisk! Og hver er eventyret ikke fra H.C. Andersens tid. Nej, Odense byder på et fantastisk miljø-eventyr, som mange andre byer vil kunne lære meget af. Så forhåbentlig vil byen vise vejen – og mange andre følge efter.