3 måder du kan passe på miljøet

3 måder du kan passe på miljøet

februar 10, 2021 Slået fra Af admini

Vi bliver hele tiden fortalt, at vi skal passe bedre på miljøet, spare på vandet og vælge bæredygtigt. Er det noget, du tænker, du gerne vil være bedre til og gøre en ekstra indsats for at leve op til? Så får du her tre gode tips og råd til, hvordan du kan ændre selv de små ting i din hverdag, så du kan gøre en miljømæssig forskel uden at skulle ændre hele den måde, du normalt gør ting i din hverdag.

Vælg cyklen fremfor bilen

Tager du ofte dig selv i at vælge bilen, når du egentlig ligeså godt kunne have taget cyklen? Eller har du en tendens til at sætte dig ind i bilen, selvom du har så kort til arbejde, skole eller indkøb, at du sagtens kunne have gået? Så kan du i hvert fald begynde at tænke mere over at droppe bilturen alle de gange, det overhovedet kan lade sig gøre. På denne måde mindsker du CO2-udslippet og forurening ved at vælge bil færre gange.

Gå efter bæredygtige produkter

Det bliver mere og mere moderne med bæredygtige produkter, og derfor er de også blevet meget nemmere at finde rundt omkring. Flere og flere produkter kan fås i bæredygtige udgaver – selv sokker. Bambus sokker og bambusstrømper er blevet yderst populære og er produceret af bambusfibre, som gør dem bæredygtige og klimavenlige. Udover at være bæredygtige, har de mange andre fordele, og så kan du både få herrestrømper og sokker til kvinder.

Reducér din tøjkøb

Du kan være med til at reducere forbruget af tøj på markedet og den konstante produktion ved at mindske dit tøjkøb. Et godt råd er at shoppe meget af dit tøj i genbrugsbutikker eller bytte tøj med vennerne, så du ikke bare ender med at købe nyt. Det udelukker selvfølgelig ikke, at du må købe nyt tøj. Det er bare en god ide at reducere købet af tøj mest muligt. Sørg eksempelvis for at overveje hvert enkelt stykke tøj, når du køber det. Er det god kvalitet? Kan det bruges i mange år? Og vigtigst af alt – vil du selv komme til at gå med det i mange år? Du skal altså sørge for at købe godt kvalitetstøj, du kan bruge i lang tid, hvis du vil skåne miljøet og samtidig ikke udelukke muligheden for at købe nyt indimellem.