Derfor skal du bruge miljøvenlig emballage

Derfor skal du bruge miljøvenlig emballage

januar 4, 2019 Slået fra Af admini

Emballage bruges af rigtig mange mennesker og rigtig mange virksomheder hver dag, rundt omkring i hele verden, men også i lille Danmark. Det er ikke noget vi alle sammen tænker over særlig tit, men vores ressource-forbrug, der går til at producere emballage, har faktisk en rigtig stor påvirkning på miljøet og klodens ressourcer. Der er lavet forskellige udregninger i ind- og udland der underbygger denne påstand, men præcis hvor mange af klodens ressourcer der går på produktion og brug af emballage er svært at sige. Og endnu sværere hvis man vil sige noget om dette med danske briller.

Men lige meget hvad, så er det et rigtigt sted at tage en kamp for miljøet, både som forbruger og som virksomhed. Som almindelig forbruger er det relativt simpelt; vælg at handle hos butikker (især net butikker) der går op i problematikken. Dvs. butikker der udelukkende bruger miljøvenlig emballage. Miljøvenlig emballage kan både være genbrugsemballage, men også emballage der er fremstillet på den rigtige måde. Derudover handler det at gøre sit emballage-forbrug miljøvenligt også rigtig meget om mængden man bruger.

Så næste gang du shopper en gængs vare på nettet, så er det værd ikke kun at kigge på hvor du kan få den billigst. Det vil være rigtig godt for miljøet hvis du også vælger en butik hvor du kan se at de går op i det med miljøet via emballagen – også selvom det betyder at du så skal betale lidt mere for varen eller/og evt. fragten.

Hånd med emballage

Den rigtige emballage vil ofte være noget dyrere end den billigste, det er vel egentlig selvsagt, så derfor kan man som forbruger med god grund vælge butikker der tilbyder miljørigtig emballage, selvom den er lidt dyrere. På den måde viser man virksomhederne at forbrugerne gerne vil betale lidt mere for at emballagen er god for miljøet.

Er du virksomhedsejer og vil se udvalget af miljørigtig emballage og beregne lidt priser for at se hvad det egentlig vil koste at komme ordentlig i gang med at gøre en forskel for miljøet, så er ALBE Emballage et rigtig godt bud. Her kan man nemlig ikke bare se udvalget, man kan også få personlig rådgivning.