Kan solceller betale sig for dig?

Kan solceller betale sig for dig?

februar 18, 2019 Slået fra Af admini

Solceller har i løbet af de seneste år, virkelig vundet sig ind i danskernes hjerter. Solceller er hurtigt blevet hvermandseje, og med den store snak omkring miljø der cirkulere lige i øjeblikket, er det ikke den største overraskelse hvis du nu også overvejer at investere i det bæredygtige energialternativ.

Men kan det overhovedet betale sig at købe solceller? Både på den økonomiske, men også på den miljøvenlige front? Ligesom med alt andet her i livet kommer solceller både med siden fordele og ulemper, og disse vil blive gennemgået i nedenstående artikel.

Vi har ingen planet B

De seneste år er der virkelig blevet sat et spotlight på hvordan vi alle i fællesskab bedst kan rette op på den store miljøskade, der efterhånden er begyndt at tage voldsomt på vores planet. En planet vi desværre kun har én af.

Det er selvfølgelig derfor super vigtigt at vi alle tager hånd om planeten så godt som vi kan, og solceller er en rigtig god start til at gøre en virkelig forskel. Et standard solcelleanlæg på 4 kWp, spare en udledning af CO2 på godt og vel 1700 kg om året, hvilket svarer til ca. det samme som en god gammeldansk campingvogn.

Så selv hvis du finder anskaffelsesprisen unødvendigt høj, skal du tænke over at du med din investering ikke kan gøre noget godt for dit energiforbrug og tjene pengene ind i fremtiden, men ovenikøbet faktisk også er med til at redde verden.

Ulemper du skal huske at tænke over

Ligesom med alt andet her i livet, kommer solceller selvfølgelig også med nogle ulemper, eller nok nærmere bare nogle ting der er vigtige at tænke over inden du investerer eller låner til solcellerne. Det er især i forhold til montering du skal være ekstra opmærksom.

Det er super vigtigt at solcellerne bliver monteret rigtigt, da de ellers kan lave stor skade på dit tag. Bor du i et ældre hus med et ældre tag, er det også en rigtig god ide at tage en ordentlig snak med den teknikker der skal montere dine solceller, for at være sikker på om taget kan holde til det, og hvis ikke, på hvilke måder du allerbedst kan støtte dit tag.