En vinduespudser har de rigtige teknikker og bruger mindre vand, end du selv gør

En vinduespudser har de rigtige teknikker og bruger mindre vand, end du selv gør

juli 5, 2020 Slået fra Af admini

Det er meget individuelt om den enkelte dansker selv vil pudse sine vinduer eller om vedkommende vil betale sig fra det. Der er typisk stor forskel på det færdige resultat, da en professionel vinduespudser vil efterlade flotte og skinnende ruder. Mange danskere, der selv pudser ruderne, beklager sig over at der alligevel kommer streger på ruderne. Selvom du bruger alle dine kræfter på at få fjernet alt snavset, så kan det være din opløsningsblanding som der er noget galt med.

Vinduespudseren bruger mindre vand end dig

Ifølge statistikker bruger danskerne alt for meget vand i forhold til en professionel vinduespudser. Den enkelte dansker har ikke den samme viden som en vinduespudser og ved dermed ikke hvor meget vand der skal være i forhold til opvaskemiddel. Nogen finder nogle ca. mål på internettet, imens andre tager nogle ca. mål. Mange vinduespudsere bruger koldt vand til deres opblanding samt opvaskemiddel og en lille smule salmiakspiritus. Det skyldes, at salmiakspiritus er med til at opløse skidt og snavs, som kan sidde godt fast på dine ruder.

Brug det rigtige vand

Grunden til at du får striber på dine ruder er, at du ikke bruger det rette vand til at vaske vinduer i. i princippet bør du bruge vand fra en regnvandstønde eller fra en kondenstørretumbler. Det skyldes, at vand fra vandhanen bl.a. indeholder kalk, som er med til at der dannes striber efter afvask. Den rette mængde vand er også nødvendig for at få et flot resultat. Som tommelfingerregel bør du bruge omkring 5 liter vand til 1 spiseskefuld opvaskemiddel. Bemærk at de samme tips gør sig gældende til fliserens – der er det faktisk bare vigtigere, da der her ofte bruges endnu mere vand.

Få en professionel til det

Hvis du gerne vil undgå at pudse dine ruder selv, så bør du kontakte en professionel vinduespudser. Det anbefales at du finder en i lokalområdet, da det kan komme til at blive dyrere for dig, hvis du skal til at betale for kørsel til dit hjem. På internettet kan du se hvilke firmaer, som andre danskere er tilfredse med. Prisen kommer til at afhænge af hvor ofte vedkommende skal komme for at pudse dine ruder, samt om du både ønsker, at vinduerne skal pudses indvendigt og udvendigt. Se mere på FåPudset, hvis du gerne vil vide noget mere om vinduespudsning.