Hjælp miljøet og klimaet i hverdagen

august 4, 2020 Slået fra Af admini

Det er endnu ikke alle kommuner, der er kommet på den nye affaldssorteringsbølge. Selvom det endnu ikke er pålagt fra kommunernes side, bør du som borger begynde at gøre det. Du kan sortere dit affald og køre det på den lokale genbrugsplads. Ved at gøre det starter du godt nok bilen, men det er stadig mere miljøvenligt end at smide alt affald i én enkelt pose.

Din varmekilde kan være en forureningskilde

Hvis du bor i en husstand, hvor der befinder sig et oliefyr, er dette en af de største miljøbelastninger. Du bør overveje en anden form for varmekilde, og for at det er så klimavenligt som muligt kan man kigge på luft til luft varmepumper.

Disse bruger naturens egen luft og omdanner den til varme. Hvis det er muligt, kan du endvidere overveje en husstandsvindmølle, som er koblet til et solcelleanlæg. Klik her og læs mere.

Overvej at investere i et hus med jordvarme. Det er en miljøvenlig metode at opvarme sit hus på. Det er langt fra alle huse der har jordopvarmning, men når du er ude og kigge på nyt hus, kan du jo vælge at gå efter de huse der har jordopvarmning – eller på anden måde er super energivenlige.

Hjælp miljøet og klimaet

Der er flere måder du som borger kan hjælpe naturen. Hver gang man fælder et træ, bør man plante to. Planter, træer og buske, er noget af det der er med til at styrke ilten på jorden. Endvidere er det med til at reducere CO2 udslippet, hvis man genanvender de døde træer, planter og buske. Dette kan gøres ved, at man lægger det ned i havens undergrund, når man for eksempel klipper hækken, slår græsset eller fjerner visne blade.

Herved sluger de en masse ”ondartet” kulstoffer, fordi det binder sig til mineralerne, der ligger i jorden. Ved at gøre dette hjælper man CO2 til at omdanne sig til gode mineraler i jorden, fremfor at danne sig til noget skidt i luftrummet.

Genbrug og genanvendelse

Som menneske kan man med stor fordel hjælpe klimaet og miljøet, når man genbruger materialer som tøj, sko og diverse produkter. Selvom tøjet er blevet for lille eller stort til den nuværende ejer, kan det være det glæder andre.

Meget tøj og sko ser næsten ikke ud til at være brugt, før det bliver kasseret. Det er synd og skam, fordi nogle af disse produktioner er hårde for miljøet. Genanvendelse af plastik og papir er med til at styrke miljøet. Det er billigere for miljøet at omdanne brugte ting fremfor fremstilling af nyt.træ med blad