Miljøvenlig opvarmning med pillefyr

Miljøvenlig opvarmning med pillefyr

august 2, 2020 Slået fra Af admini

Vi skal alle spare på energien. Det er godt for vores private økonomi, og det er godt for vores fælles miljø.

De færreste vil synes om at leve uden varme i boligen og varmt vand i hanerne. Så det er næppe nogen løsning helt at undvære det.

Det, vi så kan gøre, er at få skabt denne nødvendige varme på en så miljøvenlig måde som muligt. Et sted, hvor der er virkelig meget at hente på den konto, er pillefyret. Især hvis man kombinerer dette med den rigtige varmtvandsbeholder. Ikke fordi der kun er én rigtige varmtvandsbeholder, men det skal være den der fungerer optimalt med et pillefyr.

Hvad er et pillefyr?

Et pillefyr er et godt alternativ til for eksempel oliefyret. Det kan på samme måde skabe varme til radiatorerne og til det varme vand. Det er bare meget billigere i drift, og så er det meget mere bæredygtigt.

Pillefyret bruger træpiller som brændstof. Disse træpiller er lavet af savsmuld og træaffald fra træværker, som ellers ikke ville kunne bruges til noget.  Det er således et meget bæredygtigt brændstof. Læs mere om pillefyret her.

Hvis du seriøst overvejer at gå over til pillefyr, så bør du selvfølgelig sætte dig mere grundigt ind i, hvad det indebærer.

Hvad koster et pillefyr?

det er en lidt pebret sag at anskaffe sig et pillefyr. Det kan koste et sted mellem 20.000 og 100.000 kroner – afhængigt af, hvor stort et fyr du vælger. Effekt og størrelse hænger sammen. Et stort og dyrt fyr kan opvarme et større areal end et mindre og billigere.

Til gengæld kan man sige, at et pillefyr er en af de billigste varmekilder at have kørende. Det koster stort set ingenting i drift.

Derfor er der på den længere banerigtig god økonomi i at have et pillefyr.

Hvor godt brænder et pillefyr?

Et pillefyr brænder meget effektivt og meget stabilt. Det kan brænde længe på en opfyldning, og du kan sagtens lade det passe sig selv natten over, eller hvis du er på arbejde. De fyr, der har en vis volumen, kan brænde fint i flere dage.

Det er således et ret selvkørende fyr, og du kan naturligvis nemt regulere på brændingen, når du synes, der skal ændres på den.

Bæredygtighed er vejen frem

Står du for alligevel at skulle have et nyt fyr, så kan du kraftigt overveje, om du skal investere i et pillefyr.

Selv om du eventuelt bor på landet, hvor fjernvarme ikke er en mulighed, så kan du på denne måde indrette dig med en effektiv og bæredygtig varmekilde. Det giver dig både god samvittighed og god økonomi.

Et pillefyr forurener ikke, og dens brændsel er meget miljøvenlig.

Omstiller du til et pillefyr, så er du i høj grad også med til at passe på vores miljø. Så kan du med god samvittighed skrue op for varmen i dine radiatorer og nyde et varmt brusebad.

Der er mange fordele ved at få installeret et pillefyr.

Få en lokal VVS ‘er ud at se, om ikke det skulle være en mulighed for dig. Det er der jo ikke noget forgjort ved. Så er du måske tættere på en beslutning.