Hvordan kan du gøre dit bryllup miljøvenligt?

Hvordan kan du gøre dit bryllup miljøvenligt?

april 15, 2019 Slået fra Af admini

Miljø og klima er i dag samfundsemnet no. 1. Selv det kommende folketingsvalg vil blive et miljø og klimavalg. Nogle partier prøver at holde udlændingedebatten i kog. Men den sidste katastrofevarme og tørre sommer har åbnet øjnene for de fleste danskere. Klimaforandringerne med potentielle katastrofer i kølvandet er ikke et måske muligt fremtidsscenarie. De er for længst en hård realitet. Og vi sidder midt i denne realitet og bliver nødt til at handle.

Ikke for at undgå forandringer, det er det for længst for sent til. Men for at begrænse skaderne mest mulig og efter bedste evne.

Der er brug for handling. Politisk handling, men også handling fra hver eneste af os almindelige borgere.

Derfor giver det god mening, at tænke på hvordan du kan gøre dit kommende bryllup til en del af denne nødvendige handling. Gør tit bryllup miljøvenlig. Det kræver bare lidt omtanke.

Hvordan belaster et bryllup miljøet?

Det gør det på rigtigt mange måder. Hvor vil du starte? Maden måske. Vi ved udmærket at vi bliver nødt til at reducere vores kødforbrug. Kødproduktion er den allerstørste faktor for klimaforandringerne og miljøbelastning. Den ødelægger ca. 100 fodboldbaner af regnskov, hver eneste dag! Udover at CO2 absorberende træer forsvinder, betyder det også en stor forringelse af biodiversitet. Når dyr og planter mister deres habitat, kan de ikke overleve.

Det du kan gøre er at finde på retter der er mere plantebaseret og bruger mindre kød. Især oksekød. Der findes mange lækre retter som ikke kræver store mængder kød.

Transport er en anden faktor. Behøver alle gæster komme i deres egne biler? Du kan måske organisere kørefællesskaber, eller hyre bustransport og sørge for afhentning og hjemkørsel af gæsterne.

Det skal stadig være sjovt, vel?

Hvem siger at det ikke kan være mindst lige så sjovt og underholdende at være miljøbevidst?

En måde at sørge for god underholdning på er fx live musik. På www.aaretsband.dk finder du netop det: Årets bedste band. De er eksperter i at skabe god stemning til arrangementer som bryllupper. Også, og især gerne, de miljøvenlige af slagsen.