Brug køberrådgivning, når du skal købe et miljøvenligt hus

Brug køberrådgivning, når du skal købe et miljøvenligt hus

april 24, 2019 Slået fra Af admini

Boligmarkedet er i stødt vækst siges det, men hvordan stiller det dig som køber, når du eller I skal på jagt efter drømmeboligen? Hvis det er første gang I skal købe hus, så er der formodentlig en lang række spørgsmål der melder sig. Og hvis man ikke lige har en erfaren husejer eller ekspert i familien eller vennekredsen, så kan det være en rigtig god idé at søge professionel køberrådgivning.

En køberrådgiver, om det er i København, Århus eller Roskilde, har til formål at give uvildig sparring og gode råd, for at som købere for gjort jer den bedst mulige handel. I sidste ende kan det spare jer for mange uforudsete problemer og forhindringer. Nedenfor gennemgår vi nogle af de ting, som I skal være opmærksomme på under jeres hus-købs-jagt.

Faldgrupper i forbindelse med huskøb

Mange har en romantisk forestilling om det at købe hus, og i symbiose skabe drømmeboligen. Men faktisk er det slet ikke så lige til, som man måske lige umiddelbart tror. Start med at finde ud af, hvor meget I kan købe for – både af egen opsparing samt hvor stort et beløb, banken er villig til at låne jer. Bankerne er generelt blevet en hel del striksere med udlån de senere år.

Derefter skal I have udset jer det området, som I ønsker at slå jer ned i. Kontakt herefter de lokale ejendomsmæglere, så I kan begynde at se udvalget igennem.

Nok er et gammelt hus tit unikt, mere budgetvenligt og romantisk, men lever det op til nutidens krav? Tag jeres køberrådgiver med under armen, når I skal gennemgå mulige hustyper. Tag, kælder, gulv, loft, el og vandistallationer – alt skal studeres i detaljer. Det er nemlig den eneste måde hvorpå I kan få udregnet et konkret skøn på, hvad en eventuel renovering af huset vil koste jer. Mange par bliver nemlig overrasket over, hvor stor en pris en fornyelse rent faktisk kan koste budgettet.

Så sørg altid for at tjekke alt og ikke mindst udregne alle mulige udgifter nøje, før I skriver under på en given købsaftale.