Planeten er fuld af ressourcer som vi kan bruge bæredygtigt

Planeten er fuld af ressourcer som vi kan bruge bæredygtigt

juli 14, 2020 Slået fra Af admini

Vores miljø er i fokus for tiden. Bæredygtighed er et verdensmål, og det er der en god grund til. Vi skal lære at udnytte vores planet på en bæredygtig måde, så de næste generationer får et liv med en grøn planet.

Heldigvis er vores Jord fyldt med ressourcer som vi kan udnytte, der hverken indebærer træfældning og oliespild. Vil du læse lidt mere om, hvad du kan gøre for at gøre din hverdag lidt mere grøn, så kan du se her.

Solceller optager solens stråler

Solceller er begyndt at blive mere almindelig verden over, og det er ikke unormalt at se dem på taget af de danske hjem. Sommeren og sommersolen giver nemlig rig mulighed for bæredygtig energi.

Solceller opvarmes af solens stråler og omsætter det til el, og selvom der er overskyet, optager solcellerne stadig solens stråler. Man er begyndt at lave solcelleparker, så man kan sende el ud til større områder.

Man regner med at solenergi kommer til at spille en stor rolle i fremtiden for verdens energiforbrug. Læs mere om solceller her.

Vi udnytter vinden ved hjælp af vindmøller

En god klassiker for en bæredygtig løsning er vindmøller. Vindmøller udnytter vinden og omdanner det til el. Vindenergi er et godt alternativ i stedet for fossile brændstoffer, som forurener. Vi kan også udnytte vinden mere i Danmark på grund af den store mængde vind, der er langs vores kyster.

Danmark er på grund af vores vindmøller blevet særligt populære i udlandet, når det kommer til bæredygtig energi. Der er kommet en stor efterspørgsel efter vindmøller fra udlandet nu, hvor miljøet er så meget i fokus.

Havets bølger giver strøm til dit og hele Danmarks hjem

En anden løsning for vedvarende energi er bølgeenergi. Bølgeenergi er stadig under udvikling, men bliver afprøvet rundt omkring i verden.

Bølgeenergi bliver optaget ved hjælp af et anlæg, der bruger en eller flere flydere, som følger bølgernes op- og nedgang. Man kan også lade bølgerne skylle ind over maskinen som optager energien derfra. Man har ved hjælp af tests og afprøvninger fundet ud af, at bølgekraft kan lave energi uanset om bølgerne er små eller store.

Bølgeenergi hører under kategorien vandkraft. Udover bølgeenergi er der saltkraft og tidevandsenergi, som også er vedvarende, og det er en god supplering til vindenergi, for når der er vind, er der også bølger.

På den måde kan man udnytte ekstra energi fra vores miljø.