Sådan får du lavet en algebehandling af tag på Sjælland

Sådan får du lavet en algebehandling af tag på Sjælland

april 3, 2021 Slået fra Af admini

Foråret er over os, og det betyder for de fleste husejere, at hus og have skal gøres klar efter en lang vinter, og en del af forberedelsen kan bestå af algebehandling af tag Sjælland.

Nu er det sådan, at vi i Danmark har et vinterhalvår, der er præget af både store mængder nedbør og store temperatursvingninger, hvilket betyder, at alger og mos har glimrende vækstbetingelser, når det kommer til at vokse på tage.

Det betyder, at du som husejer har rigtig godt af at huske på at passe på dit tag, og behandle det så den slags ikke opstår hos dig.

Det er højtid for behandling mod alger og mos fra marts og til november. Dog er det bedst på dage, hvor der er tørvejr, så behandlingen rigtig får lov at trænge ind.

Hvad du som husejer får ud af at behandle taget mod alger

Det kan være, at dit tag ser slidt og træt ud efter en lang vinter, det kan være du har blade liggende, og der er alle mulige andre belægninger, der ikke blot får taget til at tage sig tarveligt ud, men som også kan skade det.

Alger der vokser på taget, kan give skader på grund af fugt- og frostskader, derfor er det en god idé at få lavet en behandling, før det sætter sig for godt fast, både for at forebygge og behandle.

Normalt får man det bedste resultat ud af det, hvis der behandles en gang om året over mindst 3 år. På den måde kan de uønskede vækster holdes nede, og du bliver fri for de uheldige virkninger.

Der vil normalt gå nogle uger før resultatet af algebehandling af tag Sjælland viser sig, det skal lige have lov og tid til at virke.

Du behøver ikke engang være hjemme, når der behandles

I og med at behandlingen foretages udenfor og på taget, så kræver det naturligvis ikke, at du er hjemme. Der laves en aftale, og der behandles den dag, der aftales, og vil du gerne være hjemme, mens det står på, så kan du planlægge efter det, men det kan absolut også gøres, mens du selv er på arbejde.

Og hvad angår prisen på en behandling, så er der naturligvis også forskelle her, men du skal regne med, noget der ligner 1.200 – 1.500 kr. pr. behandling, så det er ikke noget, der vælter budgettet, og skal der mere end en behandling til, fordi taget er meget beskidt og gammelt, så er det naturligvis 2.400 – 3.000 kr. for to behandlinger.

Men det er helt sikkert billigere end at rense og male taget eller skifte taget helt og aldeles, og det måske bedste af det hele er, at det er skånsomt over for miljøet, for der bruges nemlig kun de mest skånsomme materialer til at rengøre taget med, så du kan gennemføre det med god samvittighed.

Herudover er der det faktum, at alle tage kan behandles, så uanset hvilket tag du har, så kan der laves en behandling, der passer specielt til dig og dit tag.