Tips til miljøvenlig opvarmning af huset

Tips til miljøvenlig opvarmning af huset

november 8, 2019 Slået fra Af admini

Er du kommet til det tidspunkt, hvor du skal have skiftet dit brændefyr ud? Hvis du er på udkig efter en fastbrændselskedel, er du kommet til det rette sted. Heldigvis er der kommet langt bedre økonomiske, energirigtige og mindre miljøskadende brændekedler på markedet.

God isolering er også en vigtigt ting når det kommer til økonomi og energirigtige løsninger. Se evt. pris på hulmursisolering her.

Hvad er en fastbrændselskedel?

Hvis du går med overvejelserne omkring at skifte din gamle varmekilde ud med en nyere og moderne brændekedel, så tag det følgende med i overvejelserne. Du skal nemlig være opmærksom på, at du kan spare rigtig mange penge månedligt på dine varmeudgifter, hvis du installerer en ny brændekedel. Men hvad er forskellen på en fastbrændselskedel og en brændekedel? Faktisk går en brændekedel under mange navne i daglig tale, herunder fastbrændselskedel, brændefyr, træfyr og mange andre. Det er meget forvirrende, men faktisk er det én og samme funktion. Der menes altså det samme.

Inden du vælger en ny varmekilde, skal du også gøre dig nogle overvejelser omkring dine behov og derefter, hvad der bedst vil passe til dig og din bolig. Går du med tanker om at fyre med fastbrændsel, skal du jo naturligvis købe en fastbrændselskedel. Overvej, om det er et stort areal du skal have opvarmet, eller om en lille brændekedel vil passe bedre til dig og din bolig. Det handler alt sammen, om hvad der vil være mest effektivt og økonomisk fordelagtigt for dig.

Vær opmærksom på kravene til dit brændefyr

Der er med tiden kommet langt flere krav og regler, når det kommer til opvarmning med brændekedler. Det er derfor vigtigt, at du bliver bekendt med kravene, så du ikke kommer galt af sted. Kravene indebærer blandt andet brændekedlernes virkningsgrad samt hvor meget de må forurene. Det betyder altså også, at alle fastbrændselskedler skal være godkendte. Derudover skal de også have været igennem en afprøvning, inden de kan blive godkendt og monteret i nye og ældre boliger. Denne test bliver foretaget af Teknologisk Institut, der sørger for, at alle fastbrændselskedler lever op til EU-standarden. Det er med til at sikre produktet både for forhandleren og forbrugeren.

Det er efterhånden et velkendt problem, at fyring med brændeovne er en af de største årsager til luftforureningen i dag. Men faktisk kan den enkelte forbruger godt gøre noget for at formindske denne luftforurening. Det indebærer blandt andet brændeovnens type, alder, måden der fyres på og hvad der fyres med.