Sådan vælger du en miljøvenlig printer og blæk

Sådan vælger du en miljøvenlig printer og blæk

november 16, 2019 Slået fra Af admini

Aldrig som før har miljø- og klimapolitik været så omdiskuteret, som det er i dag. Der er allerede en række initiativer, der er sat i gang, som skal være med til at beskytte klimaet. Mange mennesker er begyndt at køre i elbiler, mens andre vælger at spise mindre kød i hverdagen. Det er dog også muligt at skåne miljøet ved at købe en miljøvenlig printer samt miljøvenligt blæk. Det kan både være på kontoret eller i hjemmet, at der kan være brug for en miljøvenlig printer.

Hvordan kan en printer være miljøvenlig?

Ved første øjekast ser det måske ikke ud som om, at printeren er den store synder, når det kommer til klimaet. Der er dog mange ting ved printeren, hvor der kan spares og undgås unødigt spild.

Det kan være smart at have en miljøvenlig printer på arbejdet. På kontoret bliver der ofte printet ud, og i mange tilfælde kan der gå meget papir til spilde. Der findes nogle printere, der kan sættes i øko-tilstand, hvilket gør at printeren reducerer sit strømforbrug. Nogle printere laver også automatisk dobbeltsidet print, fordi det mindsker alt unødigt spild af papir. I stedet for kun at printe på én side af papiret, bliver der printet på begge sider, så der bliver sparet på papiret.

Miljøvenligt blæk

Der findes også miljøvenligt blæk til printeren. Hos nogle forhandlere er det muligt at købe blæk, der er svanemærket, og som ikke indeholder nikkel. Hos andre forhandlere kan man få en printer, der sparer på toneren. Ved at spare på toneren undgår du unødvendigt spild, og så holder forbrugsstofferne længere.

Specielt printerne fra Brother går op i at mindske unødvendigt spild. Det kunne være at mindske unødvendigt spild af papir og brugen af toner. Samtidig har de en ordning, hvor det er muligt at aflevere sine brugte tonere og blækpatroner. Hvis du ønsker dig en miljøvenlig printer fra Brother, kan det være en god idé at kigge på en Brother toner, der passer til printeren. Det kan være en god idé at læse om de forskellige tonere, så du køber den helt rigtige.