Gør dit hjem miljøvenligt med disse tricks

Gør dit hjem miljøvenligt med disse tricks

marts 16, 2020 Slået fra Af admini

Vidste du at op imod 37 % af alle danske boliger har energimærke E eller derunder? Det betyder at næsten halvdelen af os danskere bor i et hjem der udleder mere Co2 end det burde. Dette er tankevækkende med henblik på det store fokus, der er kommet på klimaet og miljøet.

Men er der overhovedet noget du kan gøre? Svaret er ja, det er der faktisk. Her får du nogle tips til at gøre dit hjem mere miljøvenligt, og flere af tingene kan du med lidt teknisk snilde, selv klare og derved spare penge.

Isolér dit hus og spar Co2

Det første punkt er et af de vigtigste punkter overhovedet. En stor del af os danskere bor i huse, der ikke er ordentligt isoleret. Ikke nok med at det kan betyde fugt, kolde vægge og skimmelsvamp, så betyder det også at du udleder meget mere Co2 end du bør.

Derfor er et godt sted at starte, at få efter isoleret dit hus. Dette kan i dag klares nemt og hurtigt, og har du en hulmur, så kan du på bare få dage få isoleret hele dit hus. Dette er virkelig noget du vil kunne mere på varmeregningen.

Udskift dine varmekilder

Har du en gammel brændeovn eller et gammelt oliefyr, så er det på tide at få udskiftet det med en mere bæredygtig varmekilde. Det kan enten være en gaspejs, biopejs, pilleovn eller et fjernvarmeanlæg. På denne måde kan du spare miljøet for en stor del Co2.

Få vinduer der holder på varmen

Det sidste tip er at få udskiftet dine vinduer med energirigtige vinduer. Ved at skifte til energirigtige vinduer, kan du skåne miljøet for en stor del Co2, og samtidig skrue gevaldigt ned for varmeregningen. Du skal dog kun udskifte dine vinduer, hvis du i forvejen har nogle gamle og sidste vinduer, der er over 10 år gamle, da det også går ud over miljøet at producere nye vinduer. Er dette et projekt du selv vil kaste dig ud i kan du få flere tips og tricks på ultrahandy.dk.

 

Med disse tips kan du bidrage til klimakampen og spare utrolig mange penge på den lange bane.