Hvordan laver man miljøvenlig aftensmad?

Hvordan laver man miljøvenlig aftensmad?

juni 3, 2021 Slået fra Af admini

De fleste går op i at få lækker aftensmad, men tænker du også over, om din mad er miljøvenlig? Vi kan alle gøre noget godt for miljøet – også via hvad vi spiser. Men hvordan sørger du så for det? Det er måske ikke så ligetil for dig at finde ud af. Men det kan du heldigvis få gode råd til lige herunder, hvor du kan læse om to forskellige retter, som du kan gøre miljøvenlige.

Bøf stroganoff

Der er flere retter, som du kan få på miljøvenlig vis. En af disse retter er bøf stroganoff. Og hvordan bliver bøf stroganoff så lige til en miljøvenlig ret, tænker du måske? Jo, det kan du sørge for på flere måder. En ting er, at det faktisk er en ret simpel ret. Det betyder, at du ikke skal ud at finde en masse eksotiske grøntsager el.lign. til bøf stroganoff, som er blevet transporteret hertil fra den anden side af verden. Og det er i hvert fald godt for miljøet, hvis du kan holde dig fra det.

Du bør altså vælge de mest miljørigtige ingredienser. Så lad for eksempel være med at vælge det billigste oksekød, blot fordi det er det billigste. Kig i stedet på varen. Er det for eksempel et dyr, der er blevet opdrættet i Danmark? Så er det et godt tegn. Vælg også gerne økologisk, hvis det er muligt. Ligeledes kan du med de andre ingredienser sørge for, at de kommer fra Danmark eller tæt på, og at de er økologiske.

Spaghetti carbonara

En anden ret, som er god som miljøvenlig aftensmad, er spaghetti carbonara. Når du kigger på en spaghetti carbonára opskrift, vil du hurtigt kunne se, at du også her kan købe nogle miljøvenlige produkter. For eksempel løg og æg. Her har du oftest forskellige valgmuligheder. Men derudover er der også noget andet, som du kan gøre. Det er nemlig en ret, som du godt kan lave en stor portion af. Så kan du gemme noget til andre dage. Og på denne måde får du nemmere brugt alle ingredienserne og faktisk spist dem. Det er nemlig spild af mad – for din pengepung og for miljøet – hvis du køber en masse mad, som ender med at blive smidt ud. Det undgår du ved at lave en stor portion, så du og familien har rester til flere dage. Du kan altså gøre meget godt for miljøet med miljørigtig aftensmad.