Kom ud i naturen – også som rollator bruger

Kom ud i naturen – også som rollator bruger

februar 19, 2020 Slået fra Af admini

Det er vigtigt at bevæge sig, uanset hvilken alder og hvilken gå-kompetencer man har. Og det er lige så vigtigt at komme ud i den gode natur og få lidt frisk luft.

Her få du lidt råd, om hvordan du kommer ud i naturen, selvom du er dårligt gående.

Brug en god rollator

Hvis du er dårligt gående, så er du formentlig allerede godt bekendt med rollatorer. Måske har du endda allerede en – men har du også en specifikt til, når du tager ud i naturen?

Der er nemlig ret stor forskel på rollatorer, og man kan skam få sig nogle rollatorer, som er meget nemmere at tage med ud i naturen end andre. En letvægtsrollator er for eksempel dejlig nem at transportere rundt, og du kan derfor med fordel smide den om på bagsædet, før du triller afsted i din bil hen til dit naturområde.

Tag selskab med

Det er altid rart at gå sig en tur ude i naturen, men det er endnu rarere, når man har godt selskab med sig. På den måde har man nogle at snakke med, og man får dermed også sit sociale behov opfyldt.

Prøv derfor lige at få ringet til en god ven eller et familiemedlem, før du tager afsted, og hør dem ad, om de ikke har lyst til at tage med.

Når du hiver en anden med dig ud på en gåtur, så sørger du samtidig også for en ekstra sikkerhedsforanstaltning for dig selv. Hvis uheldet nu skulle være ude, og der kommer til at ske dig noget dårligt på gåturen, så er der altid nogen i nærheden, der kan hjælpe dig.

Det kan jo være, at du ender med at snuble eller komme til skade på en eller anden måde. Og i sådanne tilfælde er det altid rart at have en ekstra person med, der kan hjælpe dig.

Tag mobilen med

Hvis du ikke har mulighed for at hive en ven med dig, så kan du altid tage mobilen med. På den måde kan du altid selv ringe efter hjælp, hvis der nu skulle ske der noget dårligt, og du får brug for det.