Miljøvenlig “familieplanlægning” med magneter

Miljøvenlig “familieplanlægning” med magneter

november 17, 2019 Slået fra Af admini

En børnefamilie har mange gøremål i løbet af en uge. Der skal afleveres unger i institution/skole, de skal afhentes igen, køres til sport eller aktiviteter, der skal foretages indkøb, laves aftensmad, smøres madpakker og derudover skal forældrenes også passe deres arbejde.

Så der er meget, der skal tænkes på i løbet af en uge. Derfor kan god planlægning ofte være essentielt, for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Man ser ofte at planlægningen foregår i en klassisk papirkalender, eller på ark af papir, der hænges op på køleskabet. Nogle familier har måske endda ”whiteboard” lavet af et stort ark papir, hvor de kan planlægge ugens gøremål.

Det er selvfølgelig en smart løsning, men er det den mest miljørigtige? De fleste kan let svare det spørgsmål. Det er langt fra miljørigtigt. Faktisk kan det være en god idé at overveje andre og mere miljørigtige alternativer.

Den miljøvenlig familieplanlægning

Der er ingen, der skal slås i hovedet, hvis de har valgt en klassisk måde at planlægge deres hverdag på. Det kan være man ikke lige kender til bedre alternativer, eller bare gør det, man er vokset op med og altid har gjort.

Vi har dog et glimrende alternativ, der kan være værd at overveje. Køb et stort magnetisk whiteboard og benyt magneter til planlægningen i stedet. Whiteboardet kan stå på et stativ eller hænges op på væggen i f.eks. køkkenet.

Man kan få en lang række forskellige magnetiske whiteboards. Nogle er helt blanke, mens andre er inddelt i adskillige felter. Man kan med fordel anskaffe sig ét af dem med felter og herefter inddele felterne i dage, uger og personer.

Herefter kan man anskaffe sig en lang række forskellige magneter. Det kan være trekantede, firkantede, runde og aflange magneter i mange forskellige farver.
Man kan inddele hvert familiemedlem efter en speciel magnet form, og på den måde let planlægge ugens gøremål på tavlen.

Et godt sted at shoppe sine magneter er hos Larko Magneter. Se deres hjemmeside her.

På denne måde kan alle også se, hvem der står for indkøb, hvem der kører børnene til træning, i skole osv.

At planlægge med magneter er også meget mere miljøvenligt, kontra planlægningen med papir, da man kan genbruge magneterne. Familiens miljøaftryk formindskes betydeligt, hvilket er til gavn for os alle. Vi lever nemlig i en tid, hvor der stor pres på Jordens begrænsede ressourcer.

Det er derfor vigtigt at tænke på miljøet. Selv de små ting, der virker ubetydelige, kan på den lange bane gøre en forskel. Det er også vigtigt at give vores børn nogle gode vaner, samt lære dem, at det vigtigt at tage hensyn til miljøet.