Naturelskere, spis mere økologisk og klimavenligt
Sådan kan du spise mere klimavenligt
Vi er mange, der elsker at spise og nyde vores mad og vi tænker måske ikke så meget over hvordan vi påvirker naturen og klimaet.
Dette indlæg vil komme ind på nogle forskellige punkter til hvordan du kan fortsætte med at spise godt og samtidig være mere skånsom over for naturen.
Spis mere lokalt
En af de største aftryk på vores miljø og natur når det kommer til råvare, kommer af transporten fra producenten til vores indkøbscentre. Et eksempel på hvordan du kan forbedre dette er ved at købe kød produceret og bearbejdet i Danmark, frem for fx USA eller Argentina.
Vælg det grønne frem for kødet
Grønsager udleder og producer betydelig mindre Co2 end animalske produkter. Man siger der går 10 kg korn tabt pr. 1 kg oksekød, denne mængde korn kunne vi mennesker have spist istedet og på den måde undgået spildet.
Køb ind efter behov ikke overdriv
Det er lavet en undersøgelse på det, der siger at ca. 1/3 af den mængde mad, der bliver produceret går til spilde ved at blive smidt ud. Vi har alle prøvet at lave for store portioner mad, hvor det enten bliver smidt i skraldespanden eller glemt i køleskabet til det er for dårligt. Mindske dette ved at lægge planer om hvor meget du/i realistisk kan spise.
Jeg håber denne lille guide har hjulpet jer til en bedre og sundere livsstil.
For mere information for naturelskere og klimavenlighed