Pas på miljøet – også for kroppens skyld

Pas på miljøet – også for kroppens skyld

marts 30, 2021 Slået fra Af admini

De mange miljøpåvirkninger, som vi får grundet klimaet kan også sætte sig direkte i vores krop. Det betyder at hvis vi ikke passer på miljøet, så ender vi med at udsætte vores krop for en masse unødige faktorer.

Vi ved alle, at sprøjtegift ikke er godt for miljøet og det er på ingen måde godt for vores helbred. Der er nok ikke mange, som kunne tænke sig at smøre en franskbrødsmad med ost og så lige tilsætte et gram sprøjtegift.

Men det er reelt set det der sker, når du spiser franskbrød der er bagt med mel, der har været udsat for sprøjtegift. Vi overfører giften direkte fra planten ind i vores krop.

Et andet stort problem er mikroplast i miljøet. Vi smider i stor stil plastik ud – både direkte i naturen og i vores affald. Det ender som små mikroskopiske elementer, som bliver ledt direkte ud i naturen.

Man har på det seneste fundet adskillige fisk, der har mikroplast i sig. De har guffet masser af plankton, rejer og små alger i vandet men de har samtidig fået spist en masse mikroplast. Så når vi hiver en fisk på land, kan vi dermed risikere at den er fyldt med mikroplast, også når vi går hjem og laver en lækker fiskefilet. Det tror jeg heller ikke der er mange, der har lyst til.

Generelt skal vi passe på miljøgifte, da det kan forstyrre kroppens hormonbalance, hvilket kan påvirke os på rigtig mange måder.

Det kan bl.a. betyde, at man oplever infertilitet og dermed ikke kan få børn. Noget som burde være helt naturligt for ethvert menneske. Mange der i dag får hjælp til at blive gravide kan muligvis skyldes en påvirkning fra de miljøgifte vi har indtaget gennem maden i rigtig mange år. Helt tilbage fra da vi var små børn.

Miljøgifte kan også give inflammation i kroppen. En betændelsestilstand, hvor kroppen reagerer anderledes end du er vant til. Du oplever smerter i led og muskler hvilket kan føre til store gener i din hverdag, når du har svært ved at bukke knæet eller bliver nødt til at lægge dig fordi det gør ondt. Inflammation kan skyldes miljøgifte men også den mad du indtager.

Spiser du meget usundt vil du have større sandsynlighed for at opleve inflammation i kroppen. Det kan du undgå ved at omlægge din kost og spise antiinflammatorisk kost. Noget som både din krop og dit sind vil have godt af.

Så sørg for at undgå påvirkninger fra miljøgifte, for det påvirker i den grad din krop og de næste generationer.