Shop efter bæredygtige materialer og mærker

Shop efter bæredygtige materialer og mærker

marts 30, 2021 Slået fra Af admini

Vil du gerne være mere bæredygtig og miljøvenlig? Så er et godt råd at kigge efter genstandenes materialer. Der findes nemlig forskellige materialer, der er meget mere miljørigtige og bæredygtige end så mange andre. Her kan du læse meget mere om de forskellige materialer og blive klogere på, hvad du skal kigge efter, når du shopper alt fra tøj og sokker til en smart shisha og byggematerialer.

Hurtigvoksende bambus

Bambus er fornybart og optager og lagrer CO2, og bambus er en af de træsorter, der gør det allerbedst. Derudover så vokser bambus langt hurtigere, end almindelige træer gør. Derfor optager de også langt mere CO2 og kan frigive mere ilt.

Der bliver produceret flere og flere ting med bambusfibre, og derfor er det blandt andet muligt at shoppe alt fra lækre og bløde bambus strømper til behagelige underbukser og meget mere.

FSC-certificeret træ

FSC står for “Forest Stewardship Council” og er en international non-profit organisation og mærkeordning til træ. Mærkningen har fokus på, at der ikke fældes mere træ, end skoven selv kan nå at reproducere. Derudover tager den hensyn til truede arter og områder.

Går du ind for dette, og vil du eksempelvis gerne købe møbler med denne mærkeordning, så kan du med fordel kigge efter FSC-mærket, når du shopper.

GOTS

GOTS står for “The Global Organic Textile Standard”. Økologiske varer med denne mærkning tager hensyn til både miljø og arbejdsforhold. Et produkt der er angivet som økologisk skal indeholde minimum 95% certificerede økologiske fibre.

Svanemærket

Produkter med Svanemærket er bæredygtige produkter, eftersom der tages hensyn til miljøet under produktion og brug samt indhold af forskellige kemikalier. Miljøbelastning og sundhed er altså i fokus, og boliger, der bliver opført med Svanemærket bygges eksempelvis efter bæredygtige principper og med bæredygtige materialer.

Fairtrade

Fairtrade har den sociale bæredygtighed i fokus, og produkterne med dette mærke er altså dermed produceret efter en række miljømæssige krav samtidig med, at menneskene, der er involveret i produktionen, arbejder under fornuftige forhold og til en fornuftig løn. Fairtrade-mærket ses ofte på dagligdagsvarer såsom chokolade, kaffe, bananer og meget mere.

 

Alle de forskellige mærker kæmper altså for hver deres formål og gode forhold, og du kan med fordel og god samvittighed støtte de forskellige formål ved at handle og shoppe efter disse mærker og certificeringer.