Tænker du på miljøet når du vasker tøj?

Tænker du på miljøet når du vasker tøj?

juni 5, 2020 Slået fra Af admini

Der er mange områder, hvorpå man kan tænke på miljøet på. Der er også rigtig mange steder, hvor man kan foretage en større eller mindre indsats, der kan gøre en forskel. Det kan være væsentligt at tænke på miljøet, når man vasker tøj. Mange mennesker glemmer nemlig, hvor vigtigt det egentlig er, når det kommer til dette område i husholdningen. Miljørigtig tøjvask er moderne, og der findes mange gode tips til, hvordan man kan vaske miljørigtigt og samtidig sikre, at hygiejnen er i top. Det er selvfølgelig også vigtigt, at det hele ikke altid skal handle om miljøet. I den søde juletid, der jo pludselig er over os, er det vigtigt at købe nogle fine pakkelegspakker, så man rigtig kan spille sammen. Men også i disse tider skal der naturligvis være styr på tøjvaskningen, som der også skal på alle andre tidspunkter af året.

Følg disse tips til tøjvaskningen

Det er som om, at travlhed og fyldte vasketøjskurve altid er meget sammenfaldende. Det er også en af årsagerne til, at rigtig mange mennesker glemmer at tænke på miljøet, når der skal vaskes tøj. Det kan der dog heldigvis gøres noget ved, og med ganske få tiltag bliver det en ganske overskuelig proces. Det bedste råd er, at man skruer ned for temperaturen, når man vasker tøj. Det er det vigtigste råd, når man gerne vil være mere miljørigtig – og så er det tilmed et råd, der er meget nemt at følge. Det kræver blot, at man drejer lidt på knappen, når tøjvasken sættes over. Mens man vasker, kan man også gå på udkig efter en gave til ham – det er der nemlig altid god tid til. Når man vasker tøj, er et andet godt tip at bruge koldtvandsvaskemidler. Det er nemlig noget, miljøet bliver meget glad for.

Hold øje med de hygiejniske forholdsregler

Når man vasker tøj, er det også altid vigtigt at skelne mellem tøjet. Man skal derfor sætte sig ind i de hygiejniske forholdsregler, der er nødvendige. Det er værd at huske, at det at vaske ved 30 grader kun gælder det helt almindeligt tøj. Når der skal vaskes strømper, undertøj, sengelinned, håndklæder og lignende, så skal det naturligvis gøres ved 60 grader. Hvis man desuden ofte vasker tøj med koldt vand, så skal man også huske at give det en kogevask fra tid til anden. En kogevask sker ved maskinens maksimale temperatur. Dette skal man sørge for at gøre cirka en gang om måneden. Så slipper man nemlig for bakterievækst i maskinen, så det skal man naturligvis sørge for at gøre. Det er også altid vigtigt at huske ikke at overdosere vaskemidlet, der puttes i maskinen.