Hvilke ting kan du købe bæredygtigt

Hvilke ting kan du købe bæredygtigt

maj 19, 2020 Slået fra Af admini

Et af de mest truende problemer i vores verden lige nu, er klimaet og klimaforandringerne. Derfor er det også vigtigt, at vi begynder at tænke mere over, hvilket ting vi køber og af hvilken standard og kvalitet. Fast fashion er kendt for at være noget af det mest miljøskadelige, da det er produceret af billige materialer, der ikke holder for evigt, og som heller ikke er genanvendelige. Dog er der mange andre ting, som du måske køber, der er lige så skadelige som fast fashion, men blot ikke lige så omtalte.

Ting til hunden

Hunde er noget af det sødeste, der findes, og derfor er der ingen tvivl om, at det er det rigtige valg at købe en lille hundehvalp, når du først har kigget ind i dens store brune øjne. Dog er der nogle ting, som du måske har glemt eller gemt bag alt glæden, når du tager beslutningen, nemlig priserne på udstyr til hunden, og især priserne, når det kommer til at købe bæredygtigt udstyr til hunden.

Dog er det det bæredygtige udstyr, der passer bedst for vores planet, og derfor kan du gøre en stor forskel ved blot at tage en dyb indånding, når du ser priserne, så du alligevel fristes til at købe det bæredygtige.

Udstyr til hunden, som du kan overveje at købe bæredygtigt, er hundekurve, madskåle, en hundebuks til en  hund i løbetid og mange andre ting. Du kan nemlig købe det hele bæredygtigt, og jo mere du køber bæredygtigt, jo bedre er det for planeten.

Hvilket udstyr, som du skal bruge, afhænger selvfølgelig af din situation. Hvis du bor et sted, hvor hunden ikke kan løbe frit, så er det en god ide at få fat i en hundesnor, så den kan blive motioneret, men bor du et sted med masser af udendørs plads, så er det ikke lige så nødvendigt.

hund i kurv

Garderoben

At investere i en bæredygtig garderobe – hvilket godt kan kaldes en investering – er noget af det bedste, som du kan gøre for planeten, da det netop er fast fashion, der tærer rigtig meget på miljøet og klimaet. Fast fashion benytter nemlig hverken bæredygtige, holdbare eller kvalitetsmaterialer, hvilket betyder at tøjet ikke kan genanvendes, det slides hurtigt og det er af dårlig kvalitet. Dermed er det dårligt for miljøet, men det er heller ikke altid lige så pænt, som et godt stykke kvalitetstøj, der vil holde dig for evigt.

Fast fashion handler ligeledes om, at du ikke skal købe tøj, som du ikke er glad for, men derimod tøj, som altid vil passe til din stil. Dette kan dog være svært, hvis du gerne vil følge trends i samfundet, hvorfor en god balance kan være at købe klassisk, stilrent tøj af kvalitet, men springe til fast fashion for et enkelt stykke tøj for at følge med en trend.