Vælg bæredygtigt når du køber terracotta krukker

Vælg bæredygtigt når du køber terracotta krukker

januar 20, 2021 Slået fra Af admini

Det kan være at du lige har kigget ud til haven eller terrassen og du syntes at der trænger til lidt farve eller stil. Der er rigtig mange måder at opnå et stilfuldt udendørsareal og en af de mest populære metoder er krukker. Krukker kommer i alverdens former og farver samt hvilket materiale de er lavet af.

Men en helt særlig form for krukke er terracotta krukkerne. Disse krukker er noget helt særligt da de er lavet af italiensk ler. På italiensk betyder ”terra-cotta” ”bagt i jord”. Krukkerne kan have alverdens former og faconer. Men som regel er de upolerede og fås i rødlige og brune farve. Dette giver dem en klassisk og lidt rustik stil som kan passe ind med de fleste haver og arealer.

Sådan passer du bedst på dine krukker og dine planter

Måske har du nok hørt at krukker kan være sårbare over for vejret og naturens elementer. Specielt med hensyn til vinteren. Det er ikke så sjældent at man hører om hvordan krukker ofte flækker på grund af frost og kulde.

Men heldigvis kan der gøres noget ved det. Her kommer udtrykket ”frostsikker” ind som vil give enhver ejer af krukker ro. Der er dog nogle ting som du skal være opmærksom på. Såsom hvorvidt krukken har en plante i eller ej. Dette er nemlig afgørende i hvor frostsikker din krukke er.

Først og fremmest, hvis din krukke har plante i, skal vand kunne være i stand til at løbe ud af bunden. Du skal også undgå at jord sætter sig fast i hullet. Dertil er det en god ide at lægge småsten i bunden. Ud over at drænes, skal vandet også kunne løbe væk. Hertil anbefales en krukkefod.

Hvorfor vælge bæredygtigt?

Udtrykket ”bæredygtigt er blevet mere brugt i senere tider og med god grund. Det er et udtryk som har med det formål at skåne miljøet og finde bedre metoder til produktion af goder. I dag findes der alverdens produkter produceret med bæredygtige metoder.

Det betyder også der er bæredygtig produktion af terracotta krukker. Man fokuserer at udgrave ler fra jord, der allerede er udpint. Til brænding af krukkerne, bruges der meget energi men det brænde der bruges er som regel.

Dvs. at der ikke bliver hugget træer til brænde, men derimod genbrugt materiale.